STUDII DE CAZ

Avand in vedere clauzele de confidentialitate din contractele comerciale, informatiile prezentate in studiile de caz, vor face referire doar la aspecte tehnice generale, dar esentiale in derularea si implementarea proiectelor.

Studiile de caz sunt reale, cu Beneficiari din sectoare de activitate relevante, ca leaderi pe pietele lor de profil. Echipa noastra de management considera ca aceste studii de caz reprezinta o resursa apreciabila de informatii tehnice, dar si un punct de plecare pentru un nou proiect, la un nou client.

Hală depozitare temporară pentru depozitare subansamble

PRODUS: Corturi pentru depozitare

Solicitarea

CCSM Corturi Industriale primește o solicitare pentru unul dintre cei mai importanți producători de automotive din România. Datorită unui spike în volumul cererii, clientul a fost nevoit să își mărească spatiul de depozitare. Facând o analiză de cost-eficiență, acesta a concluzionat ca are nevoie de un hală temporară de 1600 mp, pe o perioadă limitată de 2 ani, pentru depozitarea de subansamble, care să poată fi dată în folosință intr-un termen de maxim 45 de zile de la comanda fermă.

Soluția

Analizând criteriile impuse, CCSM Corturi Industriale a pus la dispoziție clientului o soluție care să acomodeze dimensiunile specificate de acesta, în timpul limitat impus de 45 de zile. Soluția a fost montarea unui cort industrial tip hală, cu următoarele specificații :

 • Dimensiunile halei temporare tip cort : 32,00m deschidere x 50,00m lungime, o înalțime a peretelui exterior de 6,20m și o înălțime interioară utilă de 6,00m;
 • Structură ușoară de aluminiu, acoperită cu prelată PVC ignifugată, cu clasă de ignifugare B-s2-d0, cu agrement tehnic eliberat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Consilul Permanent pentru Construcții;
 • Hala temporară tip cort a avut o încărcare la zăpadă de 100kg/mp și o rezistență la vânt de 100km/h, asigurând astfel integritatea halei, cât și a bunurilor depozitate și în cazul celor mai nefavorabile condiții meteorologice;
 • 2 x usi rapide acționate electric prin buclă magnetică 4,50m x 4,00m;
 • 2 x usi pietonale, 2,10m x 0,90m;
 • Prelată anticondens cu rol de preluare a picăturilor de apă formate pe acoperiș din cauza condensului, protejand asfel subansamblele depozitate;

Beneficii

Clientul nostru a beneficiat de avantajele aduse de noul spațiu de depozitare. Datorită posibilității de a închiria hala pe o perioada de timp prestabilită de el, acesta si-a minimizat costurile. Astfel nu a mai fost necesară o investiție considerabilă în achiziția unei hale noi.

Clientul a beneficiat, pe perioada derulării contractului de 2 ani de asistență tehnică specilizată dedicată, cât și de mentenanță perioadică a halei industriale tip cort.

Tip cort : construcție ușoară fără termoizolare

Dimensiune : 32,00m x 50,00m x 6,20m

Tip acoperiș : în două ape

Corturi pentru depozitare produse finite si ambalaje

temporary_warehouse002-2.jpg
temporary_warehouse008-2.jpg

PRODUS: Corturi pentru depozitare produse finite si ambalaje

CERINTELE CLIENTULUI:

 1.  Aflat in plina expansiune pe piata de profil, ca urmare a retehnologizarii liniilor de fabricatie, implicit prin cresterea exponentiala a capacitatii de productie si a cererii din piata, Clientul a solicitat consultanta in vederea achizitiei a doua corturi pentru depozitare produse finite si ambalaje. Ni se aduce la cunostinta impactul negativ al temperaturilor extreme asupra produselor cat si a ambalajelor, solicitand o solutie pentru depozitare in conditii de siguranta. Clientul a inteles ca utilizarea solutiei clasice, cort cu invelitoare simpla din prelata, va implica ulterior costuri foarte mari, de achizitie, exploatare si intretinere, a unor echipamente profesionale de incalzire si racire.
 2. Clientul a solicitat ca solutia tehnica propusa sa asigure evitarea formarii condensului care se formeaza in mod natural in interiorul cortului, la nivelul acoperisului;
 3. Clientul a solicitat ca solutia tehnica propusa, sa nu implice modernizari sau modificari ale platformelor existente in locatia de montaj;
 4. Clientul a solicitat furnizarea unui sistem de iluminat general care sa asigure cca 250lucsi la o distanta de 1m fata de sol;
 5. Avand in vedere optimizarea spatiilor de depozitare in interiorul cortului, am discutat cu clientul despre dispunerea pe verticala a paletilor cu marfa, inaltimea utilajelor care efectueaza operatiunile de manipulare, stabilind astfel necesarul real de inaltime al cortului;
 6. Clientul ne solicita includerea in oferta financiara si a utilajelor necesare montajului;
 7. Clientul solicita oferta completa, fara costuri ascunse;
 8. Clientul ne pune in vedere faptul ca durata exploatarii efective a corturilor va fi de minim 5ani, dupa care va dori relocarea fara costuri materiale intr-o noua unitate de fabricatie, aflata in stadiul de proiect.
 9. Termenul de implementare al proiectului: 60 zile de la semnarea contractului;
 10. Alte cerinte: proiect tehnic necesar obtinerii autorizatiei de construire.

SOLUTIA TEHNICA PROPUSA

In urma masuratorilor efectuate in locatia de instalare, ii propunem Clientului, amplasarea a doua corturi termoizolate cu structura metalica din profile speciale din aluminiu, cu ranforsari suplimentare la nivelul acoperisului pentru rezistenta la incarcarea din zapada.

Montajul corturilor nu necesita amenajari suplimentare ale platformelor existente sau turnarea de fundatii speciale din beton. Pentru fixarea la sol a structurilor, s-au propus doua variante: ancore mecanice sau tarusi metalici.

Prin urmare, inaintam oferta de executie si instalare pentru un cort cu dimensiunile 15m deschidere x 40m lungime x 6m inaltime la streasina, si un cort cu dimensiunile 25m deschidere x 55m lungime x 5m inaltime la streasina.

Corturile vor fi prevazute cu pereti din panouri sandwich cu grosime de 40mm, o parte dintre tronsoane urmand a fi prevazute cu cadre metalice pe care, ulterior, Clientul va monta usi sectionale.

Acoperisul celor trei corturi va fi realizat din doua straturi de prelata, pentru fiecare tronson; acoperisul va fi alimentat de un compresor de aer, prevazut cu senzor de presiune, cu alimentare la 220V. Sistemul asigura o termoizolare buna, perna de aer creata intre cele doua straturi de prelata impiedicand formarea picaturilor de condens. Corturile sunt prevazute cu incarcare la zapada de 75kg/mp si rezistenta la vanturi de cca 80km/h.

Pentru sistemul de iluminat general, propunem furnizarea unui kit care sa includa tablouri electrice, cabluri montate pe pat metalic, prize si intrerupatoare, lampi cu led, care sa asigure cerinta impusa.

TERMEN DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI:

– 6 martie, semnare contract;

– 26 aprilie, semnare proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor de montaj.

DURATA EXPLOATARII PANA IN PREZENT: 7 ani

INTERVENTII IN REGIM DE GARANTIE: Nu

INTERVENTII IN REGIM DE MENTENANTA SAU POST – GARANTIE: Reparatii nesemnificative.

GRADUL DE SATISFACTIE AL CLIENTULUI: in anii urmatori, Clientul a mai achizitionat doua corturi, cu aceleasi caracteristici tehnice. Dimensiunile corturilor: 15m deschidere x 40m lungime x 6m inaltime la streasina, finalizat in 2015, si un al doilea cort cu 30m deschidere x 40m lungime x 6m inaltime la streasina, dat in exploatare in anul 2018.

Inchiriere corturi si dotari pentru amenajare magazin temporar – showroom

20180717_125058-2-scaled.jpg
20170913_090958-1-scaled.jpg

PRODUS: Inchiriere corturi si dotari pentru amenajare magazin temporar – showroom

CERINTELE CLIENTULUI:

 1. Clientul doreste amenajarea unui spatiu de vanzare, pe care sa-l exploateze pentru o perioada limitata de timp;
 2. Terenul propus este de tip greenfield, care necesita amenajari; fara acces la utilitati;
 3. Clientul solicita o suprafata utila pentru vanzare de 1000mp, cu spatiu adiacent pentru depozitare generala de cca 200mp;
 4. Clientul solicita amenajarea unei magazii care sa deserveasca zona de organizare de santier;
 5. Clientul solicita o structura metalica termoizolata, cai de acces rapide cu bara antipanica, usi glisante cu senzori de miscare;
 6. Se solicita un sistem de iluminare generala, inclusiv iluminat de urgenta;
 7. Incinta trebuie climatizata;
 8. Clientul nu accepta ca picaturile de condens care se formeaza in zona acoperisului sa ajunga pe marfuri;
 9. Clientul ne informeaza ca in interiorul cortului se vor amenaja zone cu rafturi, vitrine; pentru manipularea dotarilor interioare si a marfurilor este necesara utilizarea unei podele care sa reziste la trafic intens;
 10. Termen de implementare: 2 saptamani de la amenajarea platformei;

SOLUTIA TEHNICA PROPUSA

Propunem instalarea unui cort cu schelet metalic din aluminiu, cu pereti din panouri sandwich. Se va realiza un perete despartitor care va separa spatiul de vanzare de zona amenajata pentru depozitare.

S-au prevazut caile de acces tip usi glisante cu senzori de miscare, iesirile de urgenta, caile securizate de acces in showroom pentru personalul Clientului. S-a propus instalarea unui sistem de iluminat general, executat conform cerintelor tehnice ale clientului, inclusiv iluminatul de urgenta.

Pentru a evita contactul picaturilor de condens cu marfurile expuse, am propus instalarea la nivelul acoperisului a unei prelate suplimentare. Aceasta va prelua picaturile de condens formate si le va directiona in zona stalpilor laterali.

Pentru climatizare, propunem instalarea unor echipamente profesionale racire, tip chiller, cu alimentare la 380V, cu sistem de distributie a aerului rece pe baza de tubulatura metalica si textila. Echipamentele vor fi dotate cu termostat pentru reglarea temperaturii ambientale.

Podeaua va fi executata pe un sistem care prezinta siguranta in exploatare in conditii de trafic intens, cu ranforsari care sa sustina greutatea estimata, furnizata de Client.

TERMEN DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI: 2 saptamani, conform cerintei;

DURATA EXPLOATARII: 45 de zile;

DIFICULTATI DE INTAMPINATE LA MONTAJ: Clientul a solicitat modificarea peretilor laterali in vederea instalarii de containere tip birou si sanitare si schimbarea pozitionarii initiale a echipamentelor de climatizare. Din punct de vedere logistic, am concluzionat ca au existat situatii cand subcontractorii specializati pe diverse domenii, nu au respectat planningul de lucrari, dar ca urmare a unei coordonari eficiente on-site, toate deficientele au fost remediate in timp, fara costuri suplimentare.

INTERVENTII IN REGIM DE GARANTIE: aparatele de climatizare au intrat in avarie tehnica din cauza fluctuatiilor de tensiune din retea; Clientul a remediat problema electrica, echipamentele de climatizare au fost resetate; interventia tehnica a avut loc in 24 de ore la de sesizare;

GRADUL DE SATISFACTIE AL CLIENTULUI: lucrarea a fost finalizata in termenul convenit, fara obiectii in procesul verbal incheiat la finalizarea lucrarilor de montaj. Clientul a apreciat ca proiectul a fost de succes, fiind considerat un punct de referinta pentru implementarea sezoniera si in alte locatii din tara.

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre CCSM.ro     Detalii